Jesienny koktajl z dynią
Kolejny przepis z wykorzystaniem dyni. Jesiennie i smacznie!
Składniki (1 porcja):
- puree z dyni – 1/3 szklanki
- jogurt naturalny 2% tł – 200 g – szklanka
- miód pszczeli – 1 łyżeczka
- cynamon i imbir do smaku
Czas przygotowania: 5 minut
Sposób przygotowania:
- Puree z dyni – dobrze jest przygotować większą ilość, można podzielić na mniejsze porcje i zamrozić. Dynię pokroić na mniejsze kawałki (razem ze skórką) i ułożyć na blaszce skórką do dołu, piec około 30 minut, aż dynia będzie miękka. Przestudzoną dynię oddzielić od skórki (np. łyżką), przygotowane kawałki dyni można użyć do różnych przepisów lub zamrozić lub zmiksować na puree.
- Puree z dyni lub upieczone kawałki dyni zmiksować z jogurtem naturalnym, miodem i przyprawami. Gotowe!
Dodaj komentarz
Chcesz się przyłączyć do dyskusji?Feel free to contribute!