Jesienny koktajl z dynią

Kolejny przepis z wykorzystaniem dyni. Jesiennie i smacznie! 


Składniki (1 porcja)
:

  • puree z dyni – 1/3 szklanki
  • jogurt naturalny 2% tł – 200 g – szklanka
  • miód pszczeli – 1 łyżeczka
  • cynamon i imbir do smaku

Czas przygotowania: 5 minut


Sposób przygotowania:

  1. Puree z dyni – dobrze jest przygotować większą ilość, można podzielić na mniejsze porcje i zamrozić. Dynię pokroić na mniejsze kawałki (razem ze skórką) i ułożyć na blaszce skórką do dołu, piec około 30 minut, aż dynia będzie miękka. Przestudzoną dynię oddzielić od skórki (np. łyżką), przygotowane kawałki dyni można użyć do różnych przepisów lub zamrozić lub zmiksować na puree.
  2. Puree z dyni lub upieczone kawałki dyni zmiksować z jogurtem naturalnym, miodem i przyprawami. Gotowe!

0 komentarzy

Odpowiedz

Chcesz wziąć udział w dyskusji?
Śmiało, napisz coś!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.