Zielony twarożek z brokułami
Zielona wariacja wokół śniadaniowej pasty twarogowej. Idealna z żytnim chlebem, przepyszna z dużą ilością świeżych warzyw.
Składniki (2 porcje):
- brokuł – 1/3 średniego,
- ser twarogowy półtłusty – 100 g – 1/2 kostki,
- jogurt naturalny 2 % tł – 60 g – 3 łyżki,
- oliwa z oliwek – 1 łyżka,
- nasiona słonecznika – 1 łyżka,
- sól i pieprz do smaku.
Czas przygotowania: 20 minut.
Sposób przygotowania:
- Brokuł ugotuj na miękko.
- Do misy blendera włóż ugotowanego brokuła, twaróg, jogurt naturalny oraz olej. Zmiksuj wszystko na gładką masę.
- Pastę dopraw do smaku solą i pieprzem, posyp nasionami słonecznika.
Smacznego!
Dodaj komentarz
Chcesz się przyłączyć do dyskusji?Feel free to contribute!