Zielony twarożek z brokułami

Zielona wariacja wokół śniadaniowej pasty twarogowej. Idealna z żytnim chlebem, przepyszna z dużą ilością świeżych warzyw.


Składniki (2 porcje):

  • brokuł – 1/3 średniego,
  • ser twarogowy półtłusty – 100 g – 1/2 kostki,
  • jogurt naturalny 2 % tł – 60 g – 3 łyżki,
  • oliwa z oliwek – 1 łyżka,
  • nasiona słonecznika – 1 łyżka,
  • sól i pieprz do smaku.

Czas przygotowania: 20 minut.

Sposób przygotowania:

  1. Brokuł ugotuj na miękko.
  2. Do misy blendera włóż ugotowanego brokuła, twaróg, jogurt naturalny oraz olej. Zmiksuj wszystko na gładką masę.
  3. Pastę dopraw do smaku solą i pieprzem, posyp nasionami słonecznika.

Smacznego!

0 komentarzy

Odpowiedz

Chcesz wziąć udział w dyskusji?
Śmiało, napisz coś!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.