Sałatka z selera naciowego i jabłek
Lekka sałatka, świetna na przekąskę lub drugie śniadanie.
Składniki (1 porcja):
- jabłko – 1 średnie (ok. 150 g),
- seler naciowy – 2-3 łodygi,
- jogurt naturalny – 2-3 łyżki (ok. 50 g),
- orzechy włoskie – 3 sztuki,
- do smaku – sól i pieprz.
Czas przygotowania: 10 minut.
Sposób przygotowania:
- Seler umyć dokładnie i pokroić w talarki. Jabłko umyć, opcjonalnie obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Przełożyć do miski.
- Do miski dodać jogurt naturalny, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
- Posypać rozkruszonymi orzechami.
Smacznego!
Dodaj komentarz
Chcesz się przyłączyć do dyskusji?Feel free to contribute!