Sałatka z selera naciowego i jabłek

Lekka sałatka, świetna na przekąskę lub drugie śniadanie. 


Składniki (1 porcja):

  • jabłko – 1 średnie (ok. 150 g),
  • seler naciowy – 2-3 łodygi,
  • jogurt naturalny – 2-3 łyżki (ok. 50 g),
  • orzechy włoskie – 3 sztuki,
  • do smaku – sól i pieprz.

Czas przygotowania: 10 minut.

Sposób przygotowania:

  1. Seler umyć dokładnie i pokroić w talarki. Jabłko umyć, opcjonalnie obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Przełożyć do miski.
  2. Do miski dodać jogurt naturalny, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
  3. Posypać rozkruszonymi orzechami.

Smacznego!

0 komentarzy

Odpowiedz

Chcesz wziąć udział w dyskusji?
Śmiało, napisz coś!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.