Sałatka z brokułami i makaronem
Kolorowa sałatka idealna do wzięcia w pudełko do pracy. „Mięsożercy” mogą dodatkowo uzupełnić ją o gotowane mięso lub dobrej jakości wędlinę 🙂
Składniki (2 porcje):
- brokuł – 1 mniejszy,
- makaron pełnoziarnisty – ok. 100 g – 1 i 1/2 szklanki,
- papryka czerwona – 1/2 średniej,
- ogórek zielony – 1/3 długiego,
- pomidorki koktajlowe – 6-8 sztuk,
- nasiona słonecznika – 3 łyżki,
- jogurt naturalny – 4-5 łyżek,
- musztarda – 1 łyżeczka,
- sól i pieprz do smaku.
Czas przygotowania: około 25 minut
Sposób przygotowania:
- Zagotować wodę. Ugotować brokuł i makaron al dente (półtwardo).
- Warzywa umyć i pokroić.
- Nasiona słonecznika uprażyć na suchej patelni.
- Wszystkie składniki wymieszać z jogurtem i musztardą, doprawić solą i pieprzem do smaku.
Smacznego!
Dodaj komentarz
Chcesz się przyłączyć do dyskusji?Feel free to contribute!