Papryka zapiekana z serkiem wiejskim
Uwielbiam zapach i smak pieczonej papryki! Wersja z nadzieniem z serka wiejskiego sprawdzi się świetnie jako lunch w pracy lub lekka kolacja, świetnie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.
Składniki (1 porcja):
- papryka czerwona – 1 średnia,
- serek wiejski – 3 łyżki (ok. 100 g),
- jajo kurze – 1 średnie,
- nasiona słonecznika – 1 łyżka,
- do smaku – ulubione zioła (u mnie zioła prowansalskie), odrobina ostrej papryczki oraz soli i pieprzu.
Czas przygotowania: ok. 30 minut.
Sposób przygotowania:
- Paprykę umyć, odciąć górę, pozbawić gniazda nasiennego.
- W misce wymieszać serek wiejski z jajkiem, doprawić do smaku.
- Paprykę faszerować powstałą masą, z wierzchu posypać nasionami słonecznika.
- Wstawić do piekarnika i piec w temperaturze 200 st C przez około 25 minut.
- Podawać z pieczywem i świeżymi warzywami.
Smacznego!
Dodaj komentarz
Chcesz się przyłączyć do dyskusji?Feel free to contribute!