Papryka zapiekana z serkiem wiejskim

Uwielbiam zapach i smak pieczonej papryki! Wersja  z nadzieniem z serka wiejskiego sprawdzi się świetnie jako lunch w pracy lub lekka kolacja, świetnie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. 


Składniki (1 porcja):

  • papryka czerwona – 1 średnia,
  • serek wiejski – 3 łyżki (ok. 100 g),
  • jajo kurze – 1 średnie,
  • nasiona słonecznika – 1 łyżka,
  • do smaku – ulubione zioła (u mnie zioła prowansalskie), odrobina ostrej papryczki oraz soli i pieprzu.

Czas przygotowania: ok. 30 minut.

Sposób przygotowania:

  1. Paprykę umyć, odciąć górę, pozbawić gniazda nasiennego.
  2. W misce wymieszać serek wiejski z jajkiem, doprawić do smaku.
  3. Paprykę faszerować powstałą masą, z wierzchu posypać nasionami słonecznika.
  4. Wstawić do piekarnika i piec w temperaturze 200 st C przez około 25 minut.
  5. Podawać z pieczywem i świeżymi warzywami.

Smacznego!

0 komentarzy

Odpowiedz

Chcesz wziąć udział w dyskusji?
Śmiało, napisz coś!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.