Omlet z szynką i serem
Smaczna propozycja na śniadanie lub kolację na ciepło.
Składniki (1 porcja):
- jaja kurze – 2 sztuki,
- ananas z puszki lub świeży – 2 plastry,
- szynka wieprzowa – 2 plastry,
- kukurydza konserwowa – 1 łyżka,
- ser żółty – 1 plaster,
- olej rzepakowy – 0,5 łyżki – do posmarowania patelni,
- do smaku – sól, pieprz, zioła.
Czas przygotowania: 10 minut
Sposób przygotowania:
1. Ser, szynkę i ananasa pokroić drobno. Kukurydzę odsączyć z zalewy.
2. Jajka rozbić, roztrzepać, doprawić solą i pieprzem oraz ziołami prowansalskimi.
3. Na patelni rozgrzać olej, wylać masę jajeczną i smażyć aż się zetnie.
4. Omlet przewrócić na drugą stronę, od razu wyłożyć kukurydzę oraz pokrojonego w kostkę ananasa, szynkę i ser. Złożyć na pół. Smażyć chwilę po czym przewrócić na drugą stronę. Smażyć aż ser się rozpuści.
SMACZNEGO!
Dodaj komentarz
Chcesz się przyłączyć do dyskusji?Feel free to contribute!