Omlet z szynką i serem

Smaczna propozycja na śniadanie lub kolację na ciepło.


Składniki (1 porcja):

  • jaja kurze – 2 sztuki,
  • ananas z puszki lub świeży – 2 plastry,
  • szynka wieprzowa – 2 plastry,
  • kukurydza konserwowa – 1 łyżka,
  • ser żółty – 1 plaster,
  • olej rzepakowy – 0,5 łyżki – do posmarowania patelni,
  • do smaku – sól, pieprz, zioła.

Czas przygotowania: 10 minut

Sposób przygotowania:

1. Ser, szynkę i ananasa pokroić drobno. Kukurydzę odsączyć z zalewy.
2. Jajka rozbić, roztrzepać, doprawić solą i pieprzem oraz ziołami prowansalskimi.
3. Na patelni rozgrzać olej, wylać masę jajeczną i smażyć aż się zetnie.
4. Omlet przewrócić na drugą stronę, od razu wyłożyć kukurydzę oraz pokrojonego w kostkę ananasa, szynkę i ser. Złożyć na pół. Smażyć chwilę po czym przewrócić na drugą stronę. Smażyć aż ser się rozpuści.

SMACZNEGO!

0 komentarzy

Odpowiedz

Chcesz wziąć udział w dyskusji?
Śmiało, napisz coś!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.