Mus bananowo-jaglany


Składniki (1 porcja):

  • kasza jaglana – 30 g – 2 łyżki (przed ugotowaniem),
  • mleko 2% tł – 3/4 szklanki,
  • banan – 1/2 sztuki,
  • kakao – 1/2 łyżeczki,
  • świeże owoce ( u mnie jagody – 1/3 szklanki), 
  • migdały siekane – 1 łyżka

Czas przygotowania: 15 minut


Sposób przygotowania:

  1. Kaszę dokładnie opłukać, ugotować wg przepisu na opakowaniu producenta.
  2. Jeszcze ciepłą kaszę zblendować z bananem i mlekiem na gładki mus.
  3. Połowę porcji przełożyć do szklanki, do reszty dodać łyżeczkę kakao, ponownie wymieszać.
  4. Kakaową porcję musu wyłożyć na wierzch (u mnie odwrotna kolejność), wyłożyć świeże pokrojone w kostkę owoce i posypać migdałami.

0 komentarzy

Odpowiedz

Chcesz wziąć udział w dyskusji?
Śmiało, napisz coś!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.