Smoothie bowl z mango
Przepyszne i kolorowe śniadanie – idealne na poprawę humoru i poranną dawkę energii. Do tego typu dania możemy użyć dowolnych owoców – świetnie sprawdzą się banany, ananas, owoce jagodowe, kiwi… Wszystko co akurat mamy pod ręką. U mnie zagościło dziś mango, ostatnio było w promocji i trzeba było zaopatrzyć się w większą ilość 🙂
Składniki (1 porcja):
- mango – 1 średnie,
- płatki owsiane – 4 łyżki,
- mleczko kokosowe – 3 łyżki,
- maliny – kilka sztuk,
- nasiona chia – 1 łyżka,
- wiórki kokosowe – 1 łyżka,
- migdały – siekane lub płatki – 1 łyżeczka.
Czas przygotowania: 10 minut.
Sposób przygotowania:
- Mango naciąć wzdłuż na pół, obrać ze skórki, naciąć miąższ w kratkę i łyżką oddzielić od pestki. Kilka kawałków mango odłożyć do dekoracji.
- Do kielicha blendera przełożyć kawałki mango razem z mleczkiem kokosowym (śmietanka i woda) i płatkami owsianymi. Zblendować na mus, przelać do miseczki.
- Ułożyć wcześniej przygotowane kawałki mango, kilka sztuk malin, posypać nasionami chia, płatkami migdałowymi i wiórkami kokosowymi.
Gotowe! Prawda, że szybko?
Dodaj komentarz
Chcesz się przyłączyć do dyskusji?Feel free to contribute!