Smoothie bowl z mango

Przepyszne i kolorowe śniadanie – idealne na poprawę humoru i poranną dawkę energii. Do tego typu dania możemy użyć dowolnych owoców – świetnie sprawdzą się banany, ananas, owoce jagodowe, kiwi… Wszystko co akurat mamy pod ręką. U mnie zagościło dziś mango, ostatnio było w promocji i trzeba było zaopatrzyć się w większą ilość 🙂


Składniki (1 porcja):

  • mango – 1 średnie,
  • płatki owsiane – 4 łyżki,
  • mleczko kokosowe – 3 łyżki,
  • maliny – kilka sztuk,
  • nasiona chia – 1 łyżka,
  • wiórki kokosowe – 1 łyżka,
  • migdały – siekane lub płatki – 1 łyżeczka.

Czas przygotowania: 10 minut.

Sposób przygotowania:

  1. Mango naciąć wzdłuż na pół, obrać ze skórki, naciąć miąższ w kratkę i łyżką oddzielić od pestki. Kilka kawałków mango odłożyć do dekoracji.
  2. Do kielicha blendera przełożyć kawałki mango razem z mleczkiem kokosowym (śmietanka i woda) i płatkami owsianymi. Zblendować na mus, przelać do miseczki.
  3. Ułożyć wcześniej przygotowane kawałki mango, kilka sztuk malin, posypać nasionami chia, płatkami migdałowymi i wiórkami kokosowymi.

Gotowe! Prawda, że szybko?

0 komentarzy:

Dodaj komentarz

Chcesz się przyłączyć do dyskusji?
Feel free to contribute!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.