Omlet z serem, pomidorami i rukolą

Smaczna propozcyja na śniadanie i kolację na ciepło, dodając różne warzywa za każdym razem możemy stworzyć inne pyszne danie.


Składniki (1 porcja):

  • jaja kurze – 2 sztuki,
  • szczypiorek – 2 łyżeczki,
  • ser żółty – 1 plaster,
  • pomidorki koktajlowe – ok. 8 sztuk,
  • rukola – garść,
  • olej rzepakowy – 1 łyżeczka,
  • do smaku – sól i pieprz.

Czas przygotowania: 10 minut.

Sposób przygotowania:

1. Ser pokroić drobno. Warzywa umyć, pomidorki przekroić na pół (można także użyć zwykłych pomidorów – pokroić w kostkę lub plastry), szczypiorek posiekać.
2. Jajka rozbić, roztrzepać, doprawić solą i pieprzem, dodać szczypiorek.
3. Na patelni rozgrzać olej, wylać masę jajeczną i smażyć aż się zetnie.
4. Omlet przewrócić na drugą stronę, od razu wyłożyć ser, pomidorki i rukolę. Złożyć na pół. Smażyć chwilę po czym przewrócić na drugą stronę. Smażyć aż ser się rozpuści.

0 komentarzy

Odpowiedz

Chcesz wziąć udział w dyskusji?
Śmiało, napisz coś!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.