Jogurt z musem truskawkowym
Szybki do zrobienia, dziecinnie prosty i efektowny deser, świetnie nadaje się do zabrania w słoiczku do pracy. Zamiast truskawek można wykorzystać inne owoce i nadal będzie przepyszny!
Składniki (1 porcja):
- jogurt naturalny 2 % tł – 1 mały (200 g),
- truskawki (świeże lub mrożone) – szklanka,
- płatki owsiane – 4 łyżki,
- siemię lniane – 1 łyżka.
Czas przygotowania: 5 minut
Sposób przygotowania:
- Truskawki zmiksować na mus (jeśli używasz mrożonych owoców najpierw należy je rozmrozić).
- Na dno szklanki lub słoiczka włożyć połowę jogurtu naturalnego (ok. 4-5 łyżek), na to 2 łyżki płatków owsianych, ostrożnie (aby nie zniszczyć warstw) wylać cały mus truskawkowy, na to pozostałe płatki owsiane i resztę jogurtu.
- Posypać siemieniem lnianym, można przyozdobić miętą.
Gotowe w ekspresowym tempie!
Dodaj komentarz
Chcesz się przyłączyć do dyskusji?Feel free to contribute!