Jogurt z musem truskawkowym

Szybki do zrobienia, dziecinnie prosty i efektowny deser, świetnie nadaje się do zabrania w słoiczku do pracy. Zamiast truskawek można wykorzystać inne owoce i nadal będzie przepyszny!


Składniki (1 porcja):

  • jogurt naturalny 2 % tł – 1 mały (200 g),
  • truskawki (świeże lub mrożone) – szklanka,
  • płatki owsiane – 4 łyżki,
  • siemię lniane – 1 łyżka.

Czas przygotowania: 5 minut

Sposób przygotowania:

  1. Truskawki zmiksować na mus (jeśli używasz mrożonych owoców najpierw należy je rozmrozić).
  2. Na dno szklanki lub słoiczka włożyć połowę jogurtu naturalnego (ok. 4-5 łyżek), na to 2 łyżki płatków owsianych, ostrożnie (aby nie zniszczyć warstw) wylać cały mus truskawkowy, na to pozostałe płatki owsiane i resztę jogurtu.
  3. Posypać siemieniem lnianym, można przyozdobić miętą.

Gotowe w ekspresowym tempie!

0 komentarzy:

Dodaj komentarz

Chcesz się przyłączyć do dyskusji?
Feel free to contribute!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.