Jagodowy koktajl z chia

Szybki do przygotowania koktajl o pięknym fioletowym kolorze, gęsty dzięki zastosowaniu nasion chia. Coś dla wielbicieli tych małych kuleczek – przecież nie musimy spożywać ich tylko w postaci puddingu 🙂


Składniki (1 porcja):

  • nasiona chia – 3 łyżki,
  • mleko krowie lub roślinne (u mnie sojowe) – 2/3 szklanki,
  • banan – 1 średni,
  • jagody (u mnie mrożone) – 1/2 szklanki.

Czas przygotowania: 5 minut.

Sposób przygotowania:

  1. Banana obrać ze skórki, jagody dokładnie umyć (lub rozmrozić, jeśli używasz mrożonych). Część banana można pokroić w plastry i odłożyć do dekoracji.
  2. Wszystkie składniki przełożyć do misy blendera i dokładnie zmiksować.
  3. Koktajl przelać do szklanki i odstawić na około 10 minut, aby nasiona chia spęczniały.

Gotowe!

0 komentarzy:

Dodaj komentarz

Chcesz się przyłączyć do dyskusji?
Feel free to contribute!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.