Grillowana nektarynka z serkiem

Lekki, szybki w przygotowaniu deser, który zaspokoi głód na słodycze i dostarczy nam witamin, a nie tylko pustych kalorii 🙂


Składniki (1 porcja):

  • nektarynka lub brzoskwinia – 1 sztuka,
  • serek Ricotta – 2 łyżeczki,
  • miód – 1 łyżeczka,
  • mięta – kilka listków,
  • cynamon – szczypta,
  • orzechy włoskie – 2 sztuki.

Czas przygotowania: 5-10 minut

Sposób przygotowania:

  1. Owoc przekroić na pół, wyjąć pestkę.
  2. Rozgrzać patelnię do grilla, wyłożyć połówki nektarynki/brzoskwini i grillować z obu stron aż owoc się zagrzeje i zmięknie.
  3. Gorący owoc zdjąć z patelni. We wgłębienia po pestce włożyć po łyżeczce serka. Posypać rozkruszonymi orzechami. Polać miodem zmieszanym z cynamonem.
  4. Podawać przyozdobione listkami mięty.

Smacznego!

0 komentarzy

Odpowiedz

Chcesz wziąć udział w dyskusji?
Śmiało, napisz coś!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.