Chia pudding z musem z mango

Chia idealnie komponuje się z mango. Z tego powodu proponuje efektowny, lekki i pożywny pucharek, pełen zdrowych tłuszczów i błonnika pokarmowego! Pudding dobrze jest przygotować dużo wcześniej, jeśli pudding chcemy zjeść na śniadanie, dobrze jest je przygotować wieczór wcześniej.


Składniki (1 porcja):

  • mango – 1/2 sztuki,
  • nasiona chia – 3 łyżki,
  • mleko spożywcze 2 % tł – 1/2 szklanki,
  • wiórki kokosowe – 1 łyżeczka.

Czas przygotowania: 10 minut

Sposób przygotowania:

  1. Nasiona chia zalać mlekiem (można użyć mleka roślinnego) i odstawić do lodówki na minimum 3 godziny, tak by powstał pudding. W między czasie można je kilka razy wymieszać, aby nie powstały grudki.
  2. Mango obrać ze skórki, pozbawić pestki i zmiksować na mus.
  3. Na gotowy pudding chia wylać mus z mango. Posypać wiórkami kokosa.

Gotowe!

0 komentarzy:

Dodaj komentarz

Chcesz się przyłączyć do dyskusji?
Feel free to contribute!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.