Chia pudding z musem z mango
Chia idealnie komponuje się z mango. Z tego powodu proponuje efektowny, lekki i pożywny pucharek, pełen zdrowych tłuszczów i błonnika pokarmowego! Pudding dobrze jest przygotować dużo wcześniej, jeśli pudding chcemy zjeść na śniadanie, dobrze jest je przygotować wieczór wcześniej.
Składniki (1 porcja):
- mango – 1/2 sztuki,
- nasiona chia – 3 łyżki,
- mleko spożywcze 2 % tł – 1/2 szklanki,
- wiórki kokosowe – 1 łyżeczka.
Czas przygotowania: 10 minut
Sposób przygotowania:
- Nasiona chia zalać mlekiem (można użyć mleka roślinnego) i odstawić do lodówki na minimum 3 godziny, tak by powstał pudding. W między czasie można je kilka razy wymieszać, aby nie powstały grudki.
- Mango obrać ze skórki, pozbawić pestki i zmiksować na mus.
- Na gotowy pudding chia wylać mus z mango. Posypać wiórkami kokosa.
Gotowe!
Dodaj komentarz
Chcesz się przyłączyć do dyskusji?Feel free to contribute!